Het Programma

"Leer de klant achter (uw) data kennen"

Aanmelden

Programma Retail Seminar 2018

12.30 - 13.00
Inloop lunch
Lunch buffet
13.00 - 13.15
Welkomst woord
Door dagvoorzitter Hank van Dijk
Hank van Dijk
13.15 - 13.45
Immer Besser in 2018 = consument centraal
De rol van Miele verandert

Het retail landschap verandert en daarmee de rol van Miele. Om als merk onderscheidend en succesvol te kunnen opereren, is de focus verlegd van een product georiënteerde naar een consument georiënteerde aanpak. Tijdens deze presentatie wordt aan de hand van de categorie wasmachines toegelicht wat dit betekent voor de strategie en hoe Miele consumentendata weet toe te passen.

Monique Lekkerkerker
13.45 - 14.15
De Marqt van data
Marqt: Inzicht & Aanpassingen aan de Winkellayout

Eind vorig jaar had Marqt concrete vragen om meer inzicht te verkrijgen in hun klanten en hun gedrag. Samen met EDM hebben ze dit opgepakt, wat onder andere zal leiden tot een verbeterde winkel layout. In deze talk zal Constant Berkhout (Vanuit Rijnburg advies verbonden aan Marqt) de vragen vanuit de business voorleggen, Roelant Stegmann (EDM) duikt in op de analyses.

Marqt is een duurzame eten en drinken winkel opgericht door Quirijn Bolle in 2008. Marqt opende haar eerste winkel aan de Overtoom in Amsterdam. Momenteel zijn er vijftien vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Rotterdam. Marqt staat voor eten en drinken dat is geproduceerd met respect voor mens, natuur, milieu & dier. 

Wij geloven dat goed en gezond eten toegankelijk moet zijn voor iedereen. Dit kan als je kiest voor wat echt belangrijk is. Door bijvoorbeeld boeren de ruimte te geven om producten te maken waar ze echt trots op zijn. Door respect te tonen voor dieren en zorg te dragen voor een goed milieu. Als we samen de juiste keuzes blijven maken, bepalen we zelf de kwaliteit van onze voeding. Met echt goede producten en eerlijke prijzen.

Constant Berkhout
Roelant Stegmann
14.15 - 14.45
Klant of datagedreven
(Customer)(Data) driven retailing?

We moeten allemaal aan de Big Data. Zoveel is duidelijk. Maar welke data is er eigenlijk beschikbaar? Hoe kun je die gebruiken in customer driven retailing en mag het allemaal wel? Hoe doen anderen dat en wat is de grootste valkuil?

Robert Feltzer
14.45 - 15.05
Pauze


15.05 - 15.35
Manage the moments of truth
Maak jij het verschil?

Als retailer kun je het verschil maken door een positieve ervaring te geven op de momenten die er voor de klant écht toe doen. Helaas ontberen veel retailers kennis over deze zogenaamde moments of truth. Met behulp van de nieuwste technologieën, volgt Kantar de consument zowel in zijn fysieke als virtuele journey. Job van den Berg laat aan de hand van verschillende retail cases zien hoe Kantar met een innovatieve methode bedrijven verder helpt.


Job van den Berg
15.35 - 15.50
AVG Quiz

Test uw kennis over de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Bent u klaar voor de nieuwe wetgeving en hoe ver zijn uw collega seminar bezoekers? De winnaar van deze Quiz gaat uiteraard niet met lege handen naar huis!

Juliette van Balen
Wouter-Jan Meerdink Veldboom
15.50 - 16.20
Toekomst van retail

De komst van internet heeft het retail landschap drastisch veranderd en zal dat blijven doen. Waar men dacht dat internetaanbieders niet in staat zouden zijn de juiste service en aandacht te kunnen bieden, blijken zij met hun o.a. 24/7 toegang en het ruimhartige retourbeleid veel consumenten voor zich te winnen. In deze lezing geeft Peter een beeld van het Retail landschap van de toekomst, wat is de volgende shake-out en vooral waar liggen de kansen!

16.20 - 16.35
Recap en afsluiting
Hank van Dijk
16.35 - 17.30
Netwerkborrel

Verstand van data.
Gevoel voor marketing.