Het complete programma

Bekijk hier het dagprogramma 

 

11:45 - 12:30
Ontvangst bij DeFabrique

Inclusief heerlijke lunch.

12:30 - 12:45
Introductie
Inleiding door dagvoorzitter Raymond Ros

Raymond Ros (Product Manager Automotive bij EDM) heet u van harte welkom en bespreekt wat u te wachten staat. 

12:45 - 13:15
Spreker 1: Jos van den Bergh
De toekomst is voorbij: over een branche die moet opschakelen

De automotive industrie heeft lang gedacht dat alles bij het oude blijft; auto’s worden bedacht door manager, door marketeers voorzien van een mooi sausje, door fabrieken gebouwd en de consument ‘moet’ het product kopen. Deze consument kan zijn of haar auto vervolgens ophalen bij een bedrijf dat gevestigd is op een (afgelegen) industrieterrein. Het complete plaatje, is het complete plaatje niet meer. Trends laten zien dat de industrie moet veranderen en wel sneller dan ooit! De klant wil écht gebruiken, een auto (online) naar eigen wens samenstellen en het aankoopproces (deels) in eigen hand houden. Daarnaast wordt elektronisch rijden breder geaccepteerd. In deze eerste lezing van de dag trapt Jos af met het hoe en waarom de branche vandaag nog moet opschakelen. 

4hv.jpg
Jos van den Bergh
Mediamondo
Communicatie & Media Consultant
13:15 - 13:45
Spreker 2: Doktor Markus Becker
Der Abgasskandal

In zijn werkzame periode voor de Duitse Enquetecommissie Concurrentie & Kartell en als voormalig openbaar aanklager namens de Duitse Overheid, was dhr. Becker betrokken bij de onderzoeken naar de autofabrikanten. In deze sessie kijkt hij terug op deze periode en deelt hij zijn ervaringen en inzichten vanuit politiek oogpunt.

afbeelding.jpg
Prof. Dr. Markus Becker
Bundeskartellamtes
Vize-Präsident
13:45 - 14:00
Korte pauze

Laat de behandelde stof bezinken en bereid u voor op het tweede dagdeel.

14:00 - 14:30
Spreker 3: Marco Boender
Ondernemen in nieuwe (auto) mobiliteit

Honderden auto’s die naar behoeven gebruikt en achtergelaten kunnen worden door duizenden gebruikers, zonder ooit één van die gebruikers te zien of spreken;  dat is wat Fetch car sharing in Amsterdam doet. En het laatste wat een regulier autoverhuurder wil, maar het zijn andere tijden. Aanmelden, reserveren, openen en sluiten gebeurt allemaal met de in Nederland ontwikkelde apps. Een klein en betrokken team in de stad zorgt dat de auto’s heel, schoon en volgeladen kijken. Graag neemt Fetch car sharing de bezoekers mee in de uitdagingen, successen en lessen van ‘free floating’ autodelen in Amsterdam. Waarbij een goede mix van gezond verstand en het juist interpreteren van de data van tienduizenden ritten op verrassende wijze bijdraagt aan het verwezenlijken van de business case.

marcoboender.jpg
Marco Boender
Fetch Car Sharing
Chief Sharing Officer
14:30 - 15:00
Spreker 4: Wouter Smit
Voorspel de volgende auto-aankoop

Data en data technologie geven organisaties de kans om te kunnen voorspellen wanneer de klant toe is aan een nieuwe auto. Tijdens deze sessie gaat Wouter Smit dieper in op Data Science in de automotive industrie, duikt hij in de achtergrond van het Renewal Model, licht de werking en opbouw ervan toe, vertelt over de toepassing en geeft inzage in resultaten. 

woutersmit.jpg
Wouter Smit
EDM
Data Scientist
15:00 - 15:30
Spreker 5: Valéry Gresnigt
Polestar: the future is here

Polestar is een nieuw elektrisch performance automerk uit Zweden. Met de eerste modellen als de Polestar 1 en de Polestar 2 maakt het merk direct duidelijk waar het naartoe wil: krachtige auto’s met een minimalistisch design. Het merk belooft met een vernieuwende customer experience te komen met onder andere een subscription-based model met als doel de consument optimaal te servicen. Valéry neemt u tijdens zijn presentatie mee op reis door het hele proces dat Polestar op dit moment doorloopt en vertelt alles over de toekomstplannen van het merk. 

val-ry-gresnigt.jpg
Valéry Gresnigt
Polestar
Head of Marketing Nederland
15:30 - 15:45
Afsluiting seminar

Omstreeks half 4 sluiten we officieel het seminar gedeelte en geeft Raymond Ros tekst en uitleg bij hetgeen er komen gaat: de race tegen de klok! 

16:00 - 16:30
Borrel óf karten
Relaxen of racen; de keuze is aan u

Wilt u uw race kwaliteiten op de proef stellen, dan kunt u zich omstreeks 16:00 uur omkleden en de briefing bijwonen. Liever genieten van een versnapering, sluit dan aan bij de (informele) borrel.

16:30 - 17:30
Teamrace

3, 2, 1… GO!

17:30 - 18:00
Prijsuitreiking en afsluiting

Presteert u beter dan Max Verstappen bij de Formule 1 in Mexico en bent u als een ware Hamilton door de bocht gekomen, dan verdient u absoluut een eervolle vermelding. Tijdens de prijsuitreiking worden de echte race kampioenen bekroond. Na dit moment sluiten we de dag af. 

Verstand van data.
Gevoel voor marketing.